Třetí turnaj Bazingy opět bez bodů

07.11.2013 10:53

5.11. Bazinga Ostrava vycestovala do dalekých Smilovic, kde ji čekali dva složití soupeři. Po minulém promrhaném turnaji a narušenou psychikou jsme věděli, že nás čekají složité zápasy.

V prvním utkání jsme se střetli s favoritem ligy FBC Ossikem Třinec. Silný soupeř zaplněný řadou bývalých ligových hráčů a mladých nadějných juniorů nás přehrával od počátku zápasu. Po třech trefách v první třetině tak svítil nelichotivý výsledek na světelné tabuli.

V druhé třetině jsme změnili taktiku a začali hrát úplně jinou hru. Ze změny také pramenily chyby Třince a byli jsme tak schopní snížit na 1:3. Následně nás čekala 2-minutové oslabení, ve kterém jsme se kupodivu dokázali prosadit a v situaci 2 na brankáře Šolc nepochopitelně dával nahrávku vzduchem, s čímž si Hrnčíř opravdu nemohl za žádných okolností poradit. Následně jsme inkasovali a stav byl opět o trošku horší. Do konce třetiny se nám ale podařilo snížit a tak jsme si jako skalp z toho utkání odnesli alespoň výhru v druhé třetině.

V poslední třetině jsme se snažili trošku tlačit, ačkoliv ovoce to neslo jen pro Třinecké a ti se dostali do situace, kdy už si nenechali vzít vítězství utkání a po závěrečném hvizdu svítilo na tabuli skóre 3:7 z našeho pohledu.

Do druhého utkání s 1. FBC Sokol Letka Ostrava C jsme vstoupili s tím, že konečně po 4 zápasech chceme získat body. Bohužel jsme se dostali k tomu, že nás soupeř hned z počátku zatlačil po vstřelení první branky do kouta. Nevěděli jsme co hrát, kde stát. Opět jsme museli učinit nějaké změny a zápas se začal vyvíjet trošku odlišně. Po vstřelení 2 šťastných branek jsme se mohli radovat z výsledku 2:1. V následujících intervalech zápasu jsme byli svědky opakovaných situací. Letka vyrovnala na 2:2, my jsme šli do vedení 3:2, Letka vyrovnala během pár minut na 3:3, před koncem druhé třetiny jsme šli do vedení 4:3, Letka přímo z buly vyrovnala po 4 vteřinách na 4:4.

Byl to boj až do konce utkání. Bohužel se nám nepodařilo udržet náběhy z druhé vlny a během posledních 12 minut jsme inkasovali třikrát a proto nebylo divu, že jsme se smutkem a v dešti jeli domů.

 

16.11. následuje další turnaj, kde bychom měli odehrát tři utkání. Poprvé proti Bílovci, a již podruhé se Štěpánkovicemi B a SK ANAKONDOU. Zisk 6 bodů je pro nás velice důležitý a prakticky povinností