Neskutečná jízda Bazingy

18.11.2013 10:00

O víkendu 16.11. jsme nastoupili na palubovce ČPP Arény k turnaji, ve kterém jsme měli odehrát rovnou tři zápasy. Před turnajem jsme na tom v tabulce nebyli zrovna nejlépe, ačkoliv až na druhé kolo ligy, jsme nepředváděli zrovna nejhorší hru. Proto bylo jasným cílem získat minimálně 6 bodů, abychom náš klub posunuli na jinou úroveň v tabulce, než tomu bylo doposud.

Jako první jsme se utkali s jediným týmem, který jsme doposud v lize dokázali porazit. Byly jím Štěpánkovice „B“, kterým jsme minule uštědřili porážku 5:1. I v sobotu se zápas z počátku odvíjel stejným směrem a po nahození Lukáše Hoppa z rohu jsme se mohli po pro nás šťastné brance z vedení 1:0. Nutno říci, že jsme hráli velice dobře z obrany a tudíž Štěpánkovice moc nevěděli kudy na nás zaútočit. Postupně jsme po krásné souhře Hrnčíře a Šolce navýšili stav na 2:0. Do konce druhé třetiny se nám podařilo proměnit skóre v přesilové hře díky dalekonosné ráně Hrnčíře. Do poslední třetiny nám trenér naordinoval opatrnou hru, tak aby nedošlo k dramatu. Naneštěstí se Štěpánkovice prosadili chvíli po začátku třetiny a tak začali hrát o to nebezpečněji. Hru jsme si ale dokázali i v třetí třetině pohlídat až do situace, kdy při rozehrávce sjel míček z hole Šolcovi a ten musel faulovat. Nebylo sporu o nařízení trestného střílení proti Žilinskému. Hráč Štěpánkovic si ale počínal chladnokrevně a nadmíru povedeným ruským blafákem překonal našeho brankáře. V tu chvíli jsme se již začali bát o výsledek, ale zkušenou hrou v rozích soupeře jsme se přenesli do poslední minuty zápasu a pak bylo slyšet v celé hale jen hlasité odpočítávání posledních vteřin střetnutí ze střídačky Bazingy a neuvěřitelná radost po výhře, která ukončila sérii našich proher.

K dalšímu měření sil v lize jsme nastoupili chvíli před 12 hodinou. Soupeřem nám byl FBC Bílovec „B“, který měl ve svém kádru 2 „áčkaře“. Věděli jsme, že se nebude jednat o jednoduchý zápas. O to více bylo podivem, že jsme soupeře během prvních 5 minut nepustili k míčku a po sérií střel na bíloveckého brankáře jsme se dostali k první brance, kterou zařídil Martin Mrázek. V zápase, kde vynikal hlavně Žilinský a naše dobře zorganizovaná obrana v čele s Dombrovským, který byl jednoznačně nejlepším hráčem utkání, vydrželo skóre 1:0 až do konce druhé třetiny. Ve 2. minutě 3. třetiny se po křižné přihrávce dostal k míčku Jeseňák a překrásnou střelou vymetl brankáři Bílovce všechny pavouky z pravého horního růžku jeho svatyně. V tu dobu to s námi již vypadalo velice dobře, ale jak je u nás zvykem, opět nastal chvilkový zkrat a z ojedinělého útoku Bílovce musel lovit Žilinský míček ze své sítě. Ihned potom jsme se ale jako tým semkli a bylo nemožné prolomit štít naší defenzivní hry. Kromě toho jsme se dostali pár minut před koncem do početní výhody a po závaru před brankou soupeře jsme doklepávali téměř do prázdné brány z hole Šolce. Bohužel došlo ke střetu Hrnčíře a brankáře hostujících a brankář musel být chvíli ošetřován. Doufáme, že je v pořádku a nebude to mít pro něj žádné omezení. V přípravách na závěrečný nápor Bílovce byl zmařen pokus o vyrovnání Honzou Dubčíkem, který upravoval na konečných 4:1 pro Bazingu.

Jako poslední nás čekala SK ANAKONDA, ke které jsme nastoupili bez přestávky mezi zápasy. Našim cílem bylo odčinit nepochopitelnou prohru z prvního kola ligy a co je důležitější, věnovat dárek k zřejmě poslednímu ligovému utkání, které u nás VLASTA BERAN odehraje. Z důvodu pracovní nabídky v Praze bude muset bohužel opustit náš klub a věnovat se své pracovní kariéře. Nicméně, pojďme se vrátit k zápasu, který pro nás začal víc než dobře. Během prvních 6 minut jsme vedli zásluhou Hrnčíře, Mrázka a Šolce 3:0 a to nám dalo klid na hokejky. Celý zápas jsme přehrávali soupeře velice dobrou rozehrávkou, nezbavovali jsme se míčku a kooperace mezi útokem i obranou byla na velice dobré úrovni. I proto jsme se dostávali do více a více šancí a mohli tak postupně navyšovat vedení. Po další trefě Mrázka jsme již vedli 4:0 a bohužel jsme nedokázali uhlídat ojedinělý útok ANAKONDY, kdy velice šťastnou střelou kontrovali na 1:4 z jejich pohledu. Jako takový negativní okamžik zápasu bylo polevení v druhé třetině, kterou jsme vyhráli pouze 1:0 a Mrázek tak završil svůj hattrick. Nicméně po druhé třetině zápasu následoval proslov trenéra, který doufám všem hráčům promluvil do duše. Ale zřejmě to fungovalo, protože třetí perioda zápasu probíhala úplně v jiném duchu, než ta předchozí. Míček byl neustále na našich holích a my si užívali každou další vteřinu zápasu. Radovat se ze svého premiérového ligového gólu mohl i Martin Kovalský, který upravoval na 8:1. Následně jsme se dostali k magické desítce a tento ligový den si tak vychutnali plnými doušky. Konečný stav 10:1.

Chtěli bychom poděkovat fanouškům, kteří nás nenechali téměř v domácím prostředí na holičkách a ukázali nám, že již nyní v našich začátcích máme jejich podporu. Velké dík také patří fotografce Lucce, zdravotnici Bessie, statistikovi Tomášovi, všem přítelkyním, kamarádkám a rodinným příslušníkům hráčů, kteří hlasitě povzbuzovali náš tým a dohnali jej tak k nejlepším výkonům v naší historii. Doufejme, že tento trend bude i nadále pokračovat a my se tak budeme v tabulce posouvat ještě výše.