Již 5. vítězství v řadě, zastaví ten vlak někdo?

23.12.2013 08:46

FBC COYOTES JABLUNKOV – BAZINGA OSTRAVA            2:3 (0:0, 1:0, 1:3)

Na „Zlatou neděli“ se tým Bazingy mužů vydával do nedaleké Horní Suché, kde měli pořádat svůj turnaj 2. tým ligy, FBC COYOTES Jablunkov. Právě ten měl být naším prvním soupeřem, ke kterému jsme nastupovali v plné sestavě. Po minulém výprasku 11:0 jsme chtěli ostudnou prohru odčinit.

Od začátku jsme věděli, že to nebude jednoduchý zápas, ale povzbuzeni 3 výhrami z minulého ligového turnaje jsme si věřili a jasně dodržovali pokyn trenéra ohledně taktiky. První třetina se nesla ve velice opatrném duchu a až na pár ran ze středních vzdáleností a to nemohlo golmany ani na jedné straně ohrozit. V druhé třetině se hra po 11 uběhnutých vteřinách zastavila a na ukazateli skóre svítilo 1:0 v náš neprospěch.

Chvilkami se u nás Jablunkov usadil, ale naše dobře zorganizovaná obranná hra fungovala tak, jak měla a co nezachytila ta, vychytal Žilinský, který se zlepšuje zápas za zápasem a aktuálně se tlačí na 3. místo v lize z pohledu průměru obdržených branek na zápas. Každopádně jsme se začali osmělovat, začali více chodit do střel a před bránu a dokázali jsme vždy zahrozit jablunkovským. Ve druhé třetině se ale už nic neměnilo a během změny stran jsme zaslechli nemilé komentáře z jablunkovské střídačky, které nás nakopli k ještě větší síle a po střele na začátku třetiny od Jeseňáka jsme se radovali se srovnání stavu.

Jak už to ale často bývá, po 2 minutách dokázali odpovědět jablunkovští resp. jsme si k brance do vlastní brány dopomohli sami, když za bránou došlo k vypíchnutí míčku a Žilinský si nešťastně míček srazil do brány. Ale tento zápas jsme hráli opravdu jako pravý tým a tak jsme se opět semkli. Během chvilky jsme odpověděli z krásné souhry Jeseňáka a Hoppa, který zakončoval krásnou střelou. To do konce zápasu zbývalo zhruba 5 minut. Hra v tuto chvíli probíhala opatrně, ale co se nestalo. 1 minutu a 12 vteřin před koncem si na hůl vzal míček Šolc, který šťastně proběhl mezi dvěma hráči, u třetího se pozastavil a z poza něj vytočil střelu 20 centimetrů „nad ledem“ do protipohybu brankáře.

Očekávaný nápor od nemastných jablunkovských se nekonal, pouze drželi míček zhruba 2 metry za středovou čárou a nahrávali si. V tom Borák vypíchl míček běžel sám a 12 před koncem NEPEČETIL výhru, ale branku kuriózně minul.

I přes to, že se Jablunkov vymlouval na nekompletní sestavu jsme se mohli radovat z konečné výhry 3:2 a ze 4. výhry v řadě. V tomto zápase je zapotřebí pochválit celý tým i členy fan clubu, kteří s námi stále cestují a my se jim to snažíme oplácet dobrými výsledky.

 

BAZINGA OSTRAVA – FBC SOKOL ŠENOV            14:0 (6:0, 5:0, 3:0)

V druhém utkání, stejně jak v tom prvním jsme chtěli oplácet minulou prohru 3:6  z turnaje ze Smilovic, na kterém se nám opravdu nic nepovedlo a i z toho důvodu jsme zřejmě v tabulce tam, kde jsme.

Ze zápasu jsme samozřejmě měli po minulé prohře respekt, a proto jsme již od začátku přistoupili s obezřetností. V 5. Sekundě jsme se mohli radovat z branky přímo z buly od Šolce a to nás uklidnilo. V páté minutě jsme již vedli 3:0.  Do konce třetiny to bylo 6:0.

V druhé třetině se trefil i poslední zápas hrající Dušan Obručník, pro kterého to byla jistě pěkná tečka na konec kariéry u Bazingy. Další střelci potom upravili stav po druhé třetině na 11:0.

Poslední perioda utkání pak proběhla poklidně a náš tým přidal ještě další tři branky. Nutno pochválit Jirku Franka, pro kterého to nebyl vůbec jednoduchý zápas. Hon za body znamenal častokrát velice otevřenou obranu a musel zasahovat ve velice nebezpečných situacích. Náš tým podržel skvěle a mohl se radovat ze své první vychytané NULY. Po brankách přidali: Šolc, Kovalský, Hopp, Dubčík, Hrnčíř, Dombrovský, Mrázek M.,

Tento zápas vypadal krásně na světelné tabuli, nicméně hra týmu byla alibistická. Byl to prostě obyčejný hon za body, což je trošku škoda. Každopádně i přes negativní náhled na tento zápas jsme ukázali, že určitou sílu máme a že jsme se poučili ze svých minulých chyb a snad je uplatníme i v příštím turnaji.

Příští turnaj 19.1.2014 hostíme na aréně ČPP v Ostravě 1. tým ligy FBC Ossiko Třinec a 1. Letka Ostravu, která v současné době obývá třetí pozici.