Generálka před druhým kolem HFL

15.05.2013 07:41

Včera, dne 14.5.2013 jsme sehráli přípravný zápas před hornickou florbalovou ligou, která nás čeká tuto neděli. Nastoupili jsme proti týmu Jokers Ostrava ve značně okleštěné sestavě. Zápas jsme chtěli vyhrát a tak si udržet psychickou pohodu. 

 

Zápas ale nezačal tak růžově, jak bychom si představovali. Po pár minutách jsme prohrávali 3:0 a museli jsme přikročit k těsnějšímu bránění dorážejících hráčů. Hřiště domácích bylo o dost menší, než na kterém jsme zvyklí hrát, nicméně podle regulí ČFBU je vyhovující. Díky užšímu hřišti byla každá rána nebezpečná a stejně tak se odrážely i vyražené míčky u kterých byli "Žolíci" rychleji jak my. Naštěstí jsme se vzchopili a po vyhraném buly vymetl Radim Šolc všechny pavouky, kteří se zrovna vyskytovali v pravém horním růžku. Během dalšího střídání jej napodobil Jesenius a musel se jít ujišťovat, zda není protrhnutá síť branky. Skóre 3:2 se zásluhou Martina Mrázka vyrovnalo za pár minut a tak jsme mohli začít zápas plný obratů odznova. Do střídání stran jsme ale ještě jednou inkasovali a opět zásluhou nebezpečných ran ze střední vzdálenosti jsme ztráceli k vyrovnanému stavu jednu branku. 

 

Druhá část hry se začala trošku opatrněji, ale v její desáté minutě se zaskvěl hvězdným nástupem Michal Varmus a během jednoho střídání vsítil hattrick. Přišlo mi to jakoby se mu v hlavě opakovalo: "Už se na to nemohu dívat, tak tam fiknu tři fíky". Inu - dal tři branky a šel na střídačku. Během minuty se stav otočil na 6:4. Obrat završil opět Mrázek po nelítostném souboji před brankou a rázem jsme 3brankový náskok měli my. Obratům ale nebylo konec. Domácí se dostali opět do laufu a po pár ranách z větší vzdálenosti a po chybném výhozu Martina Ž. otočili stav na 8:7. Naštěstí jsme se toho ale nezalekli a na obrat jsme rychle odpověděli pěknými akcemi. 

Po získání rozhodujícího náskoku za stavu 11:8 jsme si zápas už jen užívali, i přesto, že jsme ještě dvakrát inkasovali. 

 

Slovem trenéra:

Kluci odvedli pěkný výkon. Můžeme se radovat jak z výsledku tak z předvedené hry. Z počátku jsme si nechali vstřelit 3 rychlé branky, ale oklepali jsme se z toho a nakonec zápas dovedli do vítězného konce. Na co bych si dával pozor je určitě obranná fáze hry, kdy si občas ještě obránci s centry nepřebírali hráče jak by měli. Máme ještě velký prostor pro zlepšení, a proto doufám, že se trošku změní komunikace obránců. Vyzdvihl bych za zápas Majkla (Michal Varmus), Martyho (Martin Mrázek), Jeseniuse (Martin Jeseňák) a z obránců Pavla i Jirku. Útočníci dělali, co se od nich čekalo a stříleli branky: Majkl 3, Marty 3, Jesenius 2. U Pavla byla vidět kvalitní defenzivní hra a Jirka na to, jak dlouho hraje, dobře rozehrával. Každopádně všichni odvedli svou práci dobře a nikdo se nemusí za výkon stydět. Do budoucna bych chtěl hrát více z obrany ať nejsou házenkářské výsledky. Taktéž bychom se měli zaměřit na udržení pásma abychom nehráli hru nahoru a dolů, ale dokázali si udržet hru na svých hokejkách v útočném pásmu, což se nám párkrát během zápasu podařilo.