FBC Spartak Přerov "D" vs. Bazinga Ostrava

23.09.2013 18:32
V neděli 22. září  se náš tým vydal k přátelskému utkání do Přerova. Našim soupeřem byl FBC Spartak Přerov "D", který již dlouho před zápasem hýřil optimismem, čehož je důkazem jejich tiskové vyjádření : "Těšíme se jak vás rozemelem, jak budete vytahovat míčky jeden za druhým z Vaší branky". 
Časomíra se ještě nestačila ani rozehřát a síť za gólmanem domácích rozvlnil kapitán Radim Šolc. Domácí se snažili převzít otěže zápasu pevně do svých rukou, ale po jejich vyrovnání vždy následovala odpověď borců z moravskoslezské metropole. Marty vybídl ke skórování krále brankoviště Kovala, který s přehledem dostal míček za záda nejistého gólmana a zařídil druhý gól Bazingy. Gól na 3-2 zařídil Marty, který po dobré rozehrávce obrany unikl po levé straně a svou typickou průměrnou střelou opět trochu pokazil náladu brankáří Přerova.
Domácímu týmu se přece jen povedlo otočit průběh zápasu a od gólu na 4-3 dotahovali skóre bojovníci z Bazingy. Byl to opět Marty, který nacvičeným signálem, při kterém předstíral, že neumí zpracovat míček oklamal obranu soupeře a po otočce skóroval. Pátý gól černožlutých zařídil univerzál, bežně hájící branku, Martin Žilinský.  Poctivý kus práce předváděla obrana dirigovaná Liborem Borakem, který několika povedenými otočkami zostudil napadající Přerováky a přivedl do varu všechny diváky, dokonce i jeho přítelkyně byla spatřena, jak odvátila zrak od knihy!  Po boku měl poctivého bojovníka Vlastu a mladou naději Tomáše „Potkana“ Myšáka. Ve druhé třetině vystužil zadní řady také kapitán Šolcík. Díky nasazení zmíněných beků se hráči  Bazingy dokázali vypořádat i z citelným oslabením o tradiční pilíře zadních řad. Jednalo se o Dušana, zraněného Rosťu a Pavla, který mezitím „pomáhal“ v hledišti ČEZ Arény  k prohře týmu HC Vítkovice Steel 
J. Tradiční oporou brankoviště byla dvojice Žilin- Jirka, bez nichž by se těžko počet obdržených branek v tomto divokém utkání udržel na jednociferném čísle.
Závěr zápasu v Přerově byl ve znamení boje o vyrovnání ze strany klubu z Ostravy. Nahrávku Martyho na Majkla zastavil brankář domácích tak šikovně, že skončila za jeho zády a při závěrečném powerplay se opět zapsal do listiny střelců vyhlášený sniper Radim Šolc. Skóre se tak posunulo na 8-7 ve prospěch domácích , ale ztrátu jedné branky se černožlutým již smazat nepodařilo. Přesto z utkání panoval v šatně hostů velmi dobrý pocit, posílený taky závěrečným vítězstvím v nájezdech v poměru 3-1, který po excelentních zákrocích Jirky v brance a blafákových gólech Martyho a Kovala vyšperkoval Radim Šolc svým vyhlášeným „Šolcíkovským dloubákem“.