Bazinga opět vyhrávala

25.02.2014 19:03

Je za námi další dvojutkání MS třídy mužů a nutno podotknout, že pro Bazingu bylo velice úspěšné.
Tyto zápasy za nás z osobních důvodů nemohl nastoupit kapitán Radim Šolc a nikdo nevěděl, jak tuto ztrátu tým přijme a jak budeme hrát.

V prvním utkání nás čekal tým FBC Spartak Bílovec B, se kterým jsme první zápas vyhráli 4:1. Byl to však nevyzpytatelný soupeř, neboť se v tabulce nacházel pouze jednu příčku pod námi. Na začátku utkání jasně diktoval tempo hry mírný favorit a zanedlouho jsme se dokonce mohli radovat ze vstřelené branky. Tu dal v půlce třetí minuty Martin Jeseňák. Poté hráči Bazingy mohli vstřelit další branky, ovšem to se jim nepovedlo a na konci třetiny přišel trest. Ač nás rozhodčí před zápasem informovali o tom, že za každý tvrdší zákrok u mantinelů budou vylučovat, stále jsme se těchto zákroků dopouštěli a během první třetiny postupně pykali na trestné lavici Martin Mrázek a David Hrnčíř. Obě tyto oslabení jsme však díky kvalitní obranné hře ubránili, bohužel však 5 sekund po návratu Hrnčíře z trestné lavice vyrovnal Bílovec na 1:1. Tímto stavem také první třetina skončila.
Ve druhé třetině žádná branka nepadla, šancí však bylo na obou stranách poměrně dost, ale oba brankáři zůstali nepřekonáni. Za zmínku pak stojí jen vyloučení Lukáše Hoppa, který byl vyloučen na 2 minuty za hru rukou. Po zápase mu byl nabídnut vstup do některého z předních ostravských házenkářských celků, naše ,,rychlonožka,, však odmítla.
Před třetí třetinou jsme si v klidu vyříkali chyby a určili taktiku, jak hrát. To se podařilo na výbornou a po necelých 5 minutách třetí třetiny jsme rázem vedli 3:1 po brankách Lukáše Hoppa a Michala Varmuse. Po těchto brankách jsme už tolik neútočili a naopak se snažili nedostat kontaktní gól. Dlouho se nám to také dařilo… Když do konce zápasu scházely přesně 2 minuty, ukázal Pavel Dombrovký přesně to, proč je nevylučovanějším hráčem Bazingy. Soupeř u mantinelu, tvrdá hra ramenem a jasné 2 minuty. Soupeři nezbývalo, než si vzít Time-Out a trošku našetřit síly. Bílovci se však bohužel podařilo vsítit kontaktní gól minutu před koncem. Poté následoval oddechový čas na naší straně, uklidnili jsme se, probrali poslední taktické záležitosti a v poslední minutě jsme soupeře prakticky nepustili k balonku. Konečný stav – 3:2.

 

Ve druhém zápase nás čekal tým FBC Štěpánkovice B. Předchozí 2 zápasy pro nás dopadly vítězně, výhry 5:1 a 3:2 nám dodávaly sebevědomí. V týmu Bazingy nastoupil v bráně tentokrát Jiří Fránek, jenž kryl v prvním zápase záda Martinu Žilinskému. Ten naopak doslova přemluvil zaskakujícího kapitána Martina Mrázka, aby si mohl konečně záhrat zápas i v poli, což bylo jeho celoživotním snem. Za tuto důvěru se Martin Žilinský odvděčil asi nejlépe, jak mohl. Hned při svém druhém střídání a prvním dotekem s balonkem vstřelil velice kuriózní gól, po kterém si z něj celá naše střídačka dělala srandu i dlouho po zápase. V první třetině už další branka nepadla, pouze byl Martin Mrázek vyloučen za sekání. Na začátku druhé třetiny jsme se dostali do dvoubrankového náskoku díky Martina Kovalského, ovšem tento náskok nám nevydržel dlouho. Po necelých 2 minutách se Libor Borák dopustil hry v brankovišti a následovalo logicky trestné střílení. To sice bravurně vychytal Jiří Fránek, ovšem v oslabení soupeř vystihl naši chybu při standartce a vstřelil kontaktní gól. To však ještě nebylo vše. Za necelou půlminutu totiž Štěpánkovice dokonce vyrovnaly a my jsme museli znovu začít hrát naši hru. Naštěstí ještě ve druhé třetině stihl vstřelit gól Michal Varmus a před třetinou byl tedy stav 3:2 pro Bazingu. Ve třetí třetině pak ,,Bazinga boys,, jasně vzali otěže zápasu do svých rukou, postupně navyšovali skóre až na konečných 7:3. Za zmínku ještě určitě stojí první letošní hattrick Martina Kovalského, který bude muset za tento počin zajisté zaplatit ,,pokutu,, do týmové kasičky :-)