Bazinga expres zastaven

20.01.2014 11:07

Po pěti vítězstvích v řadě nás čekal v neděli 19. 1. 2014 nelehký úkol. A to, vzdorovat třineckému týmu, který zatím suverénně prochází ligou bez jediné prohry. Druhý zápas nás čekal třetí celek tabulky 1. Letka Sokol Ostrava Poruba.

V prvním zápase třinečtí zatáhli za ruční brzdu BAZINGA Expresu již po 30 vteřinách. Po nadějném útoku ihned po buly Třinec jednoduše přehrál celou útočnou lajnu a v situaci 3 – 2 si počínal více než skvěle. Krosovou nahrávkou přes hřiště z první pálil třinecký útočník a Žilinský musel beznadějně přihlížet střele do šibenice. Nutno podotknout, že Třinec prokazoval roli favorita během celého zápasu, ale i přesto Bazinga dokázala kontrovat skvěle organizovanou obranou, kdy Třinci nedovolovala mnoho nebezpečných situací. První třetinu jsme byli pod neustálým tlakem a díky vynikajícím zákrokům Žilinského, ukazovala světelná tabule po skončení první třetiny stav 0:1.

Druhá třetina se nesla v podobném duchu jako ta první a Třinec ukazoval stále svou kvalitu. Naštěstí se začal osmělovat i náš tým a podnikl pár nebezpečných protiútoků, které ovšem neskončili radostí v našich očích. Odvahu zaútočit ovšem podporoval stále vynikající Žilinský, který přiváděl třinecké k zoufalosti. Konce druhé třetiny stav 0:1 dával stále naději na příjemný zvrat.

Poslední třetina byla asi nejzajímavější pro oko diváka. Třinečtí byli pod tlakem, jelikož byli jasnými favority a Bazinga neměla co ztratit. V 6. minutě jsme získali výhodu přesilové hry a to byla šance jak zatlačit na skvěle kombinujícího soupeře. Během přesilové hry jsme si vytvořili pár nebezpečných situací, ale branka nepadla. Během posledních minut jsme se pokusili Třinec zatlačit a byli jsme schopni hrát vyrovnanou partii, ačkoliv vyrovnat se nám již nepodařilo.
Náš tým hrál velice vyrovnaně, nehádal se s rozhodčím, všichni dodržovali pokyny a bylo vidět, že hrát umíme. Nutno pochválit všechny hráče z týmu a je jen škoda inkasované branky v první minutě utkání.
Hvězda zápasu: Žilinský Martin

Po zápasové odmlce jsme nastoupili proti druhému soupeři, 1. Letce Sokolu Ostravě Porubě. A po vynikajícím pocitu po odehraném zápase s Třincem jsme si celý dojem zkazili. To co jsme předváděli na hřišti bylo neuvěřitelně laxní a prakticky jsme si zápas prohráli sami. Místo toho, abychom navázali na skvělé výkony z minulých kol jsme odehráli jeden z nejhorších zápasů.

Prakticky to vypadalo tak, že Bazinga čekala na to, jak si Letka dá ze dva tři vlastní góly a pak si budeme nahrávat z jedné půlky na druhou. V první třetině se neaktivita hráčů Bazingy projevila stavem 0:0 a to opět jen díky brankáři Jiřímu Frankovi, který držel celý tým nad vodou. V druhé třetině se ale již mohli radovat soupeři ze tříbrankového vedení souvisejícího s absolutním nedůrazem před vlastní bránou a nechali jsme v tom Jiříka máchat. Po druhé třetině se rázně promluvilo hráčům do duše a do třetí třetiny nastoupil úplně jiný tým. Konečně jsme se rozběhali ale přišla rána v podobě 4. Branky do naší sítě. Poté jsme dokázali snížit po úspěšné střele Lukáše Hoppa a 3 minuty před koncem jsme snížili na rozdíl dvou branek. Snažili jsme se o finální nápor, který se nám podařil. Bohužel však branka již nepadla a tak jsme po mizerném výkonu ve 2. Třetinách mohli zpytovat svědomí. Budiž to ponaučení pro příští zápasy. Zápasy se nevyhrávají sami, musíme se přičinit a to v tomto zápase chybělo.

Hvězda zápasu: Franek Jiří