2. kolo Hornické florbalové ligy

24.05.2013 10:44

 

Na druhé kolo hornické florbalové ligy, konané 19.5.2013, každý s nadšením očekával. Každý z nás pevně věřil ve dvě vítězství, ale nakonec tomu tak nebylo.

Sokol Petřvald – Bazinga Ostrava                             0:3 (0:1, 0:2)

Zápas se vyvíjel hodně opatrně jak na straně naší, tak i na straně Petřvaldu. Čekání na branku trvalo až do 17. minuty, kdy se trefil po rozehrání standardky Martin Kovalský a díky němu jsme se dostali do vedení 1:0. O krátké přestávce jsme si stihli jen říct, že musíme zapracovat trošku více na důrazu před bránou, který se ze začátku třetiny trošku zvedl a na jeho základě jsme těžili po spolupráci bratrů Mrázkových. Vedení 2:0 nás trošku uchlácholilo a Petřvald se dostal do pár zajímavých šancí, ale skvělý Martin Žilinský (muž zápasu) vše polapal a soupeř, zoufalý z jeho výkonu, se již k mocnému náporu nezmohl. Naopak jsme ještě po spolupráci Šolce a přesné střele Varmuse oslavovali vítězství 3:0. Obranná hra v tomto zápase byla velice dobrá, horší to bylo s tlakem na soupeřovu bránu.

Bazinga Ostrava – Vratimovská vemena              1:2 (0:1, 1:1)

Stejně jak první zápas se vyvíjel i zápas druhý jen s maličkou obměnou. První branku totiž v sedmé minutě vsítil soupeř a tak jsme již od začátku museli dotahovat skóre. Po nespokojenosti s předvedenou hrou jsme se trošku více vrhli do útoku a snažili se gólmana zasypávat mnoho střelami. Několikrát jsme se ocitli skoro před prázdnou brankou, ale nedokázali jsme míček zasunout mezi tři tyče. A jak to ve florbale i v jiných sportech bývá, pokud nedáš tak dostaneš. V 28. Minutě jsme inkasovali a už to s námi vypadalo hodně bledě. Ovšem minutu na to po krásné akci skóroval Lukáš Hopp a od této chvilky jsme se vrhli do závěrečného náporu. Co nám ale chybělo po čas celého zápasu, jsme nedokázali dohnat ani v konci. Důraz před brankou prostě v obou zápasech nebyl naší silnou stránkou a tak jsme se museli spokojit pouze s jednou výhrou. Taktéž je zde nutno pochválit Martina Žilinského, který opravdu dokázal, že patří ke skvostu našeho týmu, stejně tak Jirku Fraňka, který ačkoliv neměl chytat s týmem odcestoval a ukázal tak veliké Bazingovské srdíčko.

 

Sestava:

Žilinský M., Franěk J. – Borák L., Šolc R., Pavlík J. – Hopp L., Jeseňák M., Mrázek M., Mrázek T., Kovalský M., Varmus M.