15. kolo zvládnuté z poloviny

28.03.2014 14:04

Poslední pořádání domácího turnaje nám přineslo body jen z poloviny. V prvním zápase jsme měli změřit síly s druhým celkem tabulky Coyotes Jablůnkov. V druhém nás pak čekal nevyzpitatelný Šenov.

Zápas s Coyotes začal v docela pěkném tempu a čekalo se na to, zda bude průběh podobný jako minulý zápas, kdy jsme kojoty zdolali po dramatické bitvě v závěru v poměru 3:2. Bohužel jsme byli první, kteří inkasovali a Žilinský musel vytahovat míček z brány již v 5. minutě. Z počátku jsme hráli velice opatrně a to se změnilo po obdržené brance. Začali jsme více pressovat soupeře a z toho plynulo vyloučení hostujícího celku. Chvíli jsme hráli dokonce i 5 na 3 a nakonec se nám podařilo vstřelit i důležitou branku po střele Dombrovského. V druhé třetině byla vidět vyrovnaná hra a čekalo se na chybu. Bohužel se tak stalo a opět jsme museli dohánět jednogólové manko. Do konce druhé třetiny jsme nabírali sílu k náporu do třetí části hry. A bylo vidět, že jsme se připravili dobře, jelikož jsme tlačili soupeře víc a víc a byla otázka (ne)štěstí, že jsme již zápas nedokázali zvrátit. V posledních minutách, kdy už Šolc téměř zasunoval míček do prázdné brány Coyoti zatáhli za záchrannou brzdu a faulovali. Bylo nařízeno trestné střílení. Brankář však skvěle vystlačil exekutora ze střelecké pozice. Ostrava tlačila co jí síly stačily, ačkoliv i po další dobré střele Dombrovského v posledních vteřinách se skóre nezměnilo. Je nutno říci, že v tomto vyrovnaném zápase jsme byli trošku lepším týmem, ačkoliv nám chybělo to pověstné štěstíčko.

Do dalšího zápasu jsme nastoupili s vědomím, že nebude jednoduchý, i přesto, že jsme v druhém měření sil porazili Šenov v poměru 14:0. To, že to bude složité utkání se ukázalo již ve čtvrté minutě. Po šikovném nahození kapitána Šenova jsme prohrávali 0:1. Další rána nám byla zasazena v 9. minutě, kdy na světelné tabuli svítil stav 0:2. Tady si zkušeně počínal trenér Bazingy a signalizací dal najevo rozhodčímu, že tým potřebuje oddych. Během Time-outu jsme se všichni uklidnili a naráz začala ta známá dobrá Bazinga hrát svých pět minut zápasu. Ještě před koncem první periody v 11. Minutě jsme zásluhou Martina Mrázka snížili. Úderník Martin Mrázek řádil i po začátku druhé třetiny a svůj hattrick dovršil během 4 minut od vstřelení svého prvního gólu. Bazinga pětiminutovku završila čtvrtým zásahem Šolce a tak během pěti minutek svítilo na ukazateli skóre 4:2 pro Ostravu. Ale to bylo, milí přátelé, absolutně vše, co Bazinga během tohoto zápasu předvedla. Dlouho se skóre nepohnulo, až v 8 minutě 3. Třetiny se trefil Hrnčíř, který měl v tu dobu již těžké zranění, které ho vyřadilo ze sestavy na 3 měsíce. Poslední minuty Šenov zkoušel Ostravu zatlačit, ale ta se nakonec ubránila a slavila těžce vydřené vítězství.

Hodnocení trenéra:

 První zápas jsme odehráli ve skvělém duchu. Bojovali jsme o každý míček, chodili do soubojů, více než dobře nám vycházeli přesilovky, bohužel nám to štěstí chybělo. Na druhou stranu jsme si štěstí vybrali v druhém zápase, který jsme otočili během pěti minut. Jinak jsme celý zápas hráli hru, kterou bychom již více neměli praktikovat. Nejlepším hráčem zápasu byl na sto procent střelec hattricku Martin Mrázek. Budeme moc rádi, když nás naši fanoušci i fandové sportu přijdou podpořit na nedělní utkání 30.3.2014 na hale Dopravní ve Vítkovicích, kde se utkáme s týmem Třince a Letkou Ostravou, se kterou můžeme ještě bojovat o třetí místo v tabulce.