1. dvojkolo MS třídy mužů

11.10.2013 11:43

Je za námi první dvojkolo Moravskoslezské třídy můžu a nutno podotknout, že bude co napravovat.
V prvním zápase jsme nastoupili proti týmu FBC Štěpánkovice B a na hráčích obou celků byla vidět obrovská chuť do začátku ligy již na předzápasovém rozcvičení. Dle taktiky jsme chtěli vstřelit co nejdříve první branku a podle toho se taky hra ze začátku odvíjela. Soupeř v modrých dresech se povětšinou bránil a jen vyrážel do nebezpečných brejků, zatímco my se snažili dlouhodobým tlakem vstřelit první branku. Po několika šancích jsme se dočkali, když v čase 5:16 vstřelil historicky první ligovou branku týmu FBC Bazinga Ostrava Martin JESEŇÁK. Soupeř se zdál být poněkud zaskočen a za necelé tři minuty již na časomíře sportovní haly Sareza v Ostravě svítil stav 2:0 po střele Lukáše HOPPA.
Ve zbytku první třetiny už dominovali brankáři na obou stranách a další gól už nepadl. Druhá třetina pro nás nezačala zrovna růžově, když hned po úvodní minutě byl vyloučen Michal Varmus za špatné střídání (spletl si soupeřovu střídačku s naší). Štěpánkovice byly nastěhované na naší polovině, ale do větší příležitosti se nedostaly, paradoxně naopak mohl zvýšit Martin Mrázek, ale v dobré pozici přestřelil. Po přečkaném oslabení jsme se vrátili ke své kvalitní hře z první třetiny a výsledkem byla třetí branka v síti soupeře v čase 16:02, jejímž autorem byl kapitán a vedoucí mužstva v jedné osobě, Radim ŠOLC, po přihrávce Vlastimila Berana. Třetí brankou se zápas poněkud uklidnil, dalo by se říci i rozhodl. Ve zbývajících osmi minutách druhé části přicházely střely spíše ze střední vzdálenosti, s čímž si gólmani dokázali poradit. Do třetí a poslední třetiny jsme šli s jednoznačným cílem a to dohrát toto utkání v klidu, bez nervů a pokud možno s čistým kontem našeho brankáře - Martina Žilinského. Ač byl stav zápasu v čase 27:45 stále 3:0, do 29.minuty již na ukazateli svítilo skóre 5:0. Důvod? Nejprve se trefil Martin MRÁZEK, aby za další čtyři sekundy dal po Šolcově ,,bulyakci,, gól Michal VARMUS. Od těchto okamžiků už se zápas takřka pouze dohrával, tím více zamrzí čestný úspěch Štěpánkovic minutu a půl před koncem, jímž Pavel RAAB připravil Martina Žilinského o premiérové čisté konto v ligové kariéře. Konečný výsledek - 5:1
Nejlepší hráči: ŽILINSKÝ, JESEŇÁK

 

Do druhého zápasu jsme šli s identickou sestavou jako do prvního, pouze se mezi tři tyče postavil Jiří Franek místo Martina Žilinského. Soupeřem nám byl tým SK ANAKONDA, papírově ještě slabší, než Štěpánkovice, což se bohužel nepotvrdilo… Začali jsme svižně, což jsme chtěli, ale naše šance zůstávaly nevyužity. Po necelých třech minutách hry přišel šok! Snad z první soupeřovy akce se hned radovali a to po zásluze Davida KRÁTKÉHO. Tímto gólem se ANAKONDA ještě více stáhla a pouze bránila. Nemohoucnost našich hráčů a dobrý výkon soupeřova golmana zapříčinili, že stav po první třetině byl stále 0:1. Cíl pro druhou třetinu byl tedy jasný - dát co nejdříve vyrovnávací gól a pak urvat vedení na naši stranu. Bohužel, jak už to tak bývá, realita byla úplně jiná. Již po minutě a půl vstřelil soupeř druhý gól, postaral se o něj Martin GLAUBER, a když za další tři minuty padl do naší sítě další, vypadalo to s námi hodně bledě. V čase 18:07 jsme konečně udeřili i my. Michal Varmus našel Radima ŠOLCE a ten nedal brankáři hostí žádnou šanci. Za minutu však bylo ještě lépe, když standartní situaci zakončoval do prázdné brány Libor BORÁK- 2:3. Ze zdravotních potíží poté proběhlo střídání brankářů, kdy za Jiřího Fránka nastoupil Martin Žilinský. Nabuzeni těmito slepenými brankami jsme šli za vyrovnáním. To se již bohužel ve zbytku druhé třetiny nepovedlo, a proto se střídaly strany za stavu 2:3. Po minutě a půl poslední části propukla v našich žilách extáze! Martin MRÁZEK střílel přes obránce hostí a trefil se náramně, pod víko! Po tomhle okamžiku jsme se tlačili do soupeřovy brány ještě více, vedeni touhou po dokonalém obratu a soupeř nás za to potrestal z dalšího ojedinělého protiútoku. Peter HATLAPATKA  po přihrávce René Skácela poslal opět do vedení ANAKONDY. Vedení ovšem netrvalo dlouho a za minutu bylo srovnáno. Radim Šolc svým druhým gólem v zápase upravil na 4:4. Do konce zápasu v tuto chvíli zbývalo sedm minut a my mysleli zase jen na útok. Když do konce zápasu už zbývaly pouze 2 minuty, vstřelil si náš Libor BORÁK nešťastnou náhodou vlastní gól. Tento moment nás asi položil, protože za necelou půlminutu po dalším brejku už to bylo o dvě branky, když samostatný únik proti Martinu Žilinskému zakončil se štěstím David KRÁTKÝ. Následoval oddechový čas, Power Play a gól do prázdné brány - 4:7. Tohle byl typický zápas ,,blbec,, kdy jeden tým útočí a druhý dává góly po ojedinělých akcích. Soupeři tady spadlo vše, na co sáhl a to nás stálo zápas. Doufáme, že si z tohohle zápasu vezmeme ponaučení a vyvarujeme se pro příště takovýchto zbytečných ztrát. To by se totiž týmu, myslícímu na postup, stávat rozhodně nemělo.
Nejlepší hráči: ŠOLC, NOVÁK